O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kon: U Beogradu 10.000 zaraznih na ulicama, groteskno je što...
02. Novembar 2020. godine
IZVOR: B92 /// Foto: Tv Prva
Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulicama u Beogradu, kaže dr Predrag Kon u emisji "150 minuta".

"Treba reći da je Beograd imao 980 pozitivnih u jednom danu, danas će biti niži brojevi. Ako smo u subotu imali za petak 980, ja sam za Beograd rekao da može da dođe do 2.000. Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulici i u takvoj situaciji je bolje ostati kod kuće", kaže dr Predrag Kon.

Prema njegovim rečima trneutno nema pravnog okvira za donošenje vanrednih mera, ali treba kontrolisati i izolaziciju i kućni karantin.

"Od marta pričam da je to bilo moguće u vanrednom stanju i da je ono bilo značajno jer nam je omogućilo efikasno delovanje", objašnjava Kon.

"Mi smo na masovno testiranje prešli još u aprilu, tada je bilo teško i čekalo se. Mi nismo bolji nego što jesmo - ne možemo da budemo bolje organizovani od osnove od koje krećemo, ali je izuzetan uspeh do koje mere su se proširili laboratorijski kapaciteti", dodaje.

Prema njegovim rečima, ponovo neko smatra da je Krizni štab odgovoran za sve veći broj zaraženih, ali da to nije tačno i da je groteskno.

"Groteskno je što se napada Krizni štab" navodi, ali dodaje da Krizni štab nosi odgovornost jer nije uspeo da ubedi građane da poštuju mere.

"Nismo bili sposobni i niko nas nije slušao", kaže.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti