O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pred nama je opaka korona nedelja; "Moramo očekivati da će c...
16. Novembar 2020. godine
IZVOR: B92 /// Foto: BiancoBlue/Depositphotos
Beograd -- Svakoga dana obaramo rekorde u broju zaraženih koronom, a lekari upozoravaju da će biti još gore. Pred nama je svakako opaka korona sedmica.

Iako s preciznošću niko ne zna šta nas čeka, stručnjaci predviđaju da će brojevi novozaraženih koronavirusom u Srbiji i dalje rasti i obarati rekorde.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da je epidemijska situacija dosta teška, te da će i u narednim danima nastaviti da se obaraju crni rekordi. Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je za nama teška noć, ali da su zdravstveni radnici uspeli da zbrinu sve pacijente koji su se javili tokom noći.

10:21
Brnabić: Apelujem, neću se libiti...
Premijerka Srbije Ana Brnabić apelovala je danas na građane da građani pokažu odgovornost jedni prema drugima, ispolje neophodnu disciplinu i, kako je kazala, izdrže još malo u borbi protiv pandemije kovid-19.

"Svi mi treba da se ponosimo kako je zemlja do sada odgovorila na razne izazove. Da izdržimo samo još malo i poboljšamo disciplinu. Pokažimo odgovornost da sačuvamo i zdravstveni i ekonomski sistem", poručila je Brnabić gostujući na Pinku. Dodala je i da se neće libiti da uvede rigoroznije mere.

10:06
Vesić: Beograd nije srećan
Grad Beograd će, kao i uvek, sprovesti sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je dodao da će Krizni štab glavnog grada danas doneti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja će sutra stupiti na snagu.

"Posebnu pažnju posvetićemo javnom prevozu i nošenju maski jer tu je nemoguće ostvariti distancu, a udruženja taksista dobiće naredbu da ne primaju klijente bez maske kao i da mogu da ih voze samo na zadnjem sedištu", naveo je Vesić za televiziju Hepi, prenosi Beoinfo.

Dodao je i da grad nije srećan zbog novih mera, ali dodaje da su one neophodne.

10:04
Ništa od onlajn nastave
Novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio da nema razloga za prelazak na onlajn nastavu. Prema njegovim rečima, procenat učenika zaraženih korona virusom na nivou Srbije oko 0,1 odsto. Ružić je za RTS rekao da škole nisu mesto gde dolazi do transmisije virusa.

10:02

Arena krcata
U privremenoj kovid bolnici Arena trenutno je zbrinuto 464 pacijenta, kaže koordinator Arene dr Vlado Batnožić. On dodaje da su na lečenju u toj ustanovi srednje teški pacijenti koji imaju obostranu ili jednostranu upalu pluća. On je za TV Pink naveo da je kroz Arenu do sada prošlo više od 700 pacijenata, da je više od 200 pacijenata na kiseoničkoj terapiju.

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti