O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Frilenseri „kampuju“ ispred Skupštine, protest u 11 sati
08. April 2021. godine
Autor:Beta, Majda Šovljanski Banjanović /// Foto: N1
Predstavnici Udruženja radnika na internetu (frilenseri) "kampuju" i jutros ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, gde su postavili šatore, ali su u međuvremenu oslobodili kolovoznu traku za saobraćaj. Najavljen protest za 11 sati, javlja reporterka N1.

Saobraćaj se odvija redovno, nema zastoja i prohodan je put ispred Doma Narodne skupštine.

Ispred zgrade parlamenta postavljeno je oko 20 šatora, koji su tu od juče i tokom noći tu su boravili frileneseri iz više gradova Srbije.

„Mi smo stigli sinoć oko 18 sati i krenuli smo sa postavljanjem šatora. Noć smo proveli zajedno, bilo je hladno, ali držimo se“, kaže frilenserka iz Niša Milica Dinić.

Ona je za N1 rekla da je problem što bi sa tekućim obavezma i reprogramom njihova mesečna dugovanja iznosila i do 60 ili 70 odsto prihoda.

Problem je, kaže, što im se na teret stavljaju i doprinosi koji idu na teret poslodavca, kao i doprinos za zdravstvo i da su onda to velike cifre.

„Biće vrlo teško da živimo“, rekla je Doinić i dodala da se nada da će se doći do kompromisnog rešenja sa predstavnicima vlasti.

Frilenseri su sinoć u 18.00 sati, započeli kampovanje u dva velika šatora i desetine malih.

Jedan učesnik rekao je za agenciju Beta da se sinoć tu okupila još jedna grupa ljudi koja je, kako je kazao, spaljivala zaštitne maske za lice, a nakon toga pozvala Komunalnu miliciju.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti