O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vakcina proizvođača Fajzer i Biontek efikasna protiv delta v...
25. Jun 2021. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto:Profimedia
Vakcina farmaceutskih kuća Fajzer i Biontek veoma je efikasna protiv delta verzije kovida 19, izjavio je danas zvaničnik kompanije Fajzer u Izraelu.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koronavirus delta je prvi put identifikovan u Indiji, a postaje i globalno dominantna verzija koronavirusa, preneo je Rojters.

"Podaci koje danas imamo, prikupljeni iz istraživanja koja sprovodimo u laboratoriji, uključujući podatke sa onih mesta gde je indijska varijanta delta, zamenila britansku kao uobičajenu varijantu, ukazuju na to da je naša vakcina vrlo efikasna, oko 90 odsto u prevenciji prevenciji koronavirusne bolesti kovid 19", rekao je izraelskom vojnom radiju Alon Rapaport, medicinski direktor Fajzera u Izraelu.

Izraelu, koji ima jednu od najnaprednijih kampanja vakcinacije na svetu koja se, uglavnom, zasniva na vakcinama Fajzer-Bionteka, još uvek nedostaje dovoljno podataka da stekne uvid u efikasnost vakcine protiv delta varijante, kazala je Šaron Alroi-Preis, šefica javnog zdravlja u izraelskom Ministarstvu zdravlja.

"Sada prikupljamo podatke. Tek sada imamo prve slučajeve delta varijante u Izraelu - oko 200 takvih - pa ćemo uskoro znati više", rekla je ona juče novinarima.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti