O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Krivokapić: Prošao još jedan „Dan D“, ne znači da sličnih do...
07. Septembar 2021. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: Tanjug/ Zoran Žestić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao, na konferenciji za novinare, da građani mogu s mirom da odahnu. "Prošao je još jedan "Dan D", naravno ne znači da takvih sličnih događaja neće biti i u budućnosti, ali da je najvažnije što se pokazalo da je jedna tolerancija koju je pokazala policija - bila najbolje rešenje za one koji su na nju nasrtali", rekao je. Premijer Crne Gore je rekao da će analize biti urađene u narednih sedam dana i da će svi koji su se na neki način ogrešili o zakon i odgovarati. Rekao je da niti je Beograd igrao neku ulogu, niti koja strana sila, već da je to bila unutrašnja stvar Crne Gore.

Zahvaljujući odlučnoj akciji policije uz pomoć vojske Crne Gore, proteklo je sve bez bilo kakvih povreda, iako je događaj okarakterisan kao visokorizičan, rekao je Krivokapić.

Premijer Crne Gore je kazao da je „neko namerno pravio takvu situaciju“ i dodao: „Vršio medijsko spinovanje, omogućavao preko društvenih mreža najverovatnije i preko rezervnih platformi koje postoje u Crnoj Gori, a takve softere mogu da imaju samo legitimne službe bezbednosti. Zahvalio bih se svim građanima Crne Gore koji su napokon pokazali da je Crna Gora ono što je oduvek bila – slobodarska, demokratska i uzdržana od bilo kakvih sukoba“.

Krivokapić je rekao da je ustoličenje bilo događaj koji je bio povod da određene strukture „koje pripadaju određenom delu politike koja pokušava od 30.8. da prekroji rezultate izborne volje građana“, a koje su želele da se ostvari destabilizacija, a uvede nered, haos i nepoštovanje Ustava i zakona.

Oni koji su bili tamo znaju da je to bio interes, da je najmanje tu ideologije, a najviše politike i organizovanih kriminalnih grupa, dodao je.

„Muk koji dolazi vezano za pad onog tovara (kokaina) sada i mene, kao premijera, ali i kao građanina, više ubeđuje da to nije slučajno“, istakao je.

Krivokapić je rekao da nema pobednika ni poraženih, a da su građani pokazali da su dostajanstveni. Napravili smo jedan iskorak ka pomirenju, da u Crnoj Gori nema više podela po verskoj, nacionlanoj, ideološkoj pripadnosti, dodao je, navodeći da jedina podela treba da bude na loše i dobre ljude.

Zahvalio je onima koji su štitili i građane i pravo na veroispovest.

Osvrćući se na proteste, naveo je da zna „da tako ne misli najveći deo Cetinjana“. Uvek u svakom gradu imate neka odstupanja, takvi bukači ne mogu biti mera niti jednog grada niti Crne Gore, dodao je.

On je naveo da se Crna Gora od današnjeg dana okreće ka ekonomskim reformama  i to u svim sferama – od obrazovanja, zdravstva, turizma. Okreće se da stvori bolje uslove za život svih nas, da imamo kvalitet života koji zaslužuju građani 21. veka i mi ćemo to uraditi, rekao je.

Krivokapić kaže da aktuelnu crnogorsku vladu prate od samog početka njenog nastanka „određena rušenja“, ali da je najvažnie da će, kako kaže, istrajati jer znaju šta je najbolje za Crnu Goru i „zato što to umemo da realizujemo u Crnoj Gori“.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti