O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Sporazumom sa opozicijom otklonjena mogućnost novog b...
02. Novembar 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će pravila koja su dogovorena na međustranačkom dijalogu važiti samo za sledeće izbore i da se nada da će se dijalog posle toga voditi u Skupštini Srbije.

Dačić je u emisiji „Pravi ugao“ ponovio da je dogovorom otklonjena mogućnost novog bojkota i da očekuje da će sve partije izaći na izbore.

Predsednik parlamenta potvrdio je da nije dobio predlog svih šest kandidata za privremeno telo koje će kontrolisati rad medija, već mu je opozicija predložila samo četiri, uz napomenu da „Đilas i Jeremić ne žele da učestvuju“, a da kod ostalih ne vlada veliko interesovanje za učešće u tom telu.

Dačić je pojasnio da će to privremeno telo pratiti rad pre svega javnih servisa, da će moći da predlažu, kritikuju ili saopštavaju, ali da će Regulatorno telo za elektronske medije imati poslednju reč.

Na pitanje kako misle da spreče funkcionersku kampanju, Dačić je rekao da je „to nemoguće sprečiti bilo gde u svetu“ i podsetio da su to radile sve vlasti, a dodao je i da ukoliko privatne televizije budu kršile pravila, praktično ne postoji način da se na to nateraju.

Kad je reč o sastavu RIK, Dačić je rekao da treba izmeniti zakone u tom delu, ali da se pre skupštinske procedure očekuje bar deset dana javne rasprave.

Najavio je da će SPS podržati Aleksandra Vučića u kandidaturi za predsednika Srbije, ali nije želeo da kaže kako će njegova partija nastupiti na beogradskim i parlamentarnim izborima.

Na pitanje šta zamera svom većem koalicionom partneru i da li je zabrinut zbog brojnih afera, Dačić je rekao da „SNS zamera što je veći“, a da bi sve upletene u aferu prisluškivanja predsednika trebalo „institucije da pohapse“.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti