O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kon: Samo ozbiljnim merama možemo zaustaviti porast broja no...
29. Decembar 2021. godine
Autor:Beta /// Foto: N1
Epidemiolog Predrag Kon rekao je da medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone već osam meseci govori da je neophodno da kovid propusnice važe 24 sata, ali da oni mogu samo da preporuče mere.

„Ipak, sve ostale odluke donosi vlast ove zemlje“, rekao je za Kon za današnju Politiku.

On je, na primedbu lista da je u našu zemlju stigao i omikron soj virusa, naveo da je u poslednja tri dana već došlo do porasta broja zaraženih kovidom u Srbiji i da se to „ne može zaustaviti, osim ako se ne preduzmu ozbiljne mere“.

"Veći porast broja zaraženih imaćemo posle novogodišnjih i božićnih praznika, a naročito u drugoj polovini januara. Mnogi se neće javljati lekarima u ovom periodu jer uglavnom to izbegavaju da čine u vreme praznika", rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, "u ovoj situaciji, kada imamo okidače kao što je Nova godina, ali i činjenicu da virus prolazi kroz vakcinisanu populaciju, nije nerealno očekivati da će brojke koje su sada četvorocifrene samo postati za više hiljada veće".

"Zato nije nemoguće da beležimo i po 5.000 zaraženih dnevno. Čak mislim da je to realna mogućnost i da će tako biti do kraja janura", rekao je Kon, navodeći da je ovo početak šestog talasa ili pik petog.

Na pitanje o utakmicama sa ogromnim brojem navijača, on je rekao da Krizni štab to nije dozvolio.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti