O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Panović: U Beogradsku vlast će SNS, SPS i odbornici iz dela ...
10. Maj 2022. godine
Autor:N1 Beograd /// Foto: N1
Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je u Novom Danu da će se vlast u Beogradu pravito do Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i određenih odbornika iz dela opozicije. To će se, kako je kazao, verovatno preslikati i na republički nivo.

Panović je objasnio da će SNS zbog aktuelne situacije verovatno tražiti da podeli odgovornost u vlasti, pa je moguće da će delovi opozicije davati podršku za strateška pitanja. Kako je precizirao, tu misli na deo okupljen oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

„Sastanak Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića je amortizovao tenzije i obeshrabio delove opozicije i smanjio im entuzijazam“, rekao je Panović.

Konačne rezultate beogradskih izbora saznali smo u ponedeljak 9. maja, više od mesec dana pošto su izbori održani, a konačnih rezultata parlamentarnih izbora još nema.

Panović tu situaciju upoređuje sa onom u Sloveniji, gde su se izbori održali posle naših, a pobednik već najavljuje vladu. Prema njegovim rečima, odugovlačenjem se dobija kupovina vremena, a kupovinom vremena se duže ostaje na vlasti.

"Dobijaš tehničku vladu koja je neka vrsta alibija. Jednom je Nenad Čanak rekao da je tehnička vlada k'o tehnička voda. Mi možemo da se mrcvarimo… prolongiranje može biti dugačko i može biti do krajnjih rokova. Kod nas je vlada samo neka vrsta transmisije i servisa, a vlast je kod predsednika koji ima puni legitimitet", napominje Panović.

Govoreći o opoziciji, gost Novog dana kaže da je Narodna stranka pokazala "jednu vrstu strpljenja i stoički je izdržala nametanje kandidata za predsednika".

Panović, međutim, napominje da je vreme da se građani i političke partije opozicije zapitaju zašto toliko insistiranje na savezima i koalicijama, kada se zna da će se od trenutka njihovog stvaranja zna da će se raspasti.

"Njihov glavni problem je organizacione prirode, previše partija, entiteta, opet se najavljuju neki pokreti. Kada su se posle izbora skupili svi predstavnici opozicije, njih toliko ima da ne mogu da stanu u jedan kadar", kaže Panović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti