O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pisonero: Nadamo se da će biti pronađen način za bezbedno od...
29. Avgust 2022. godine
Autor:Vanja Đurić /// Foto: Screenshot
Sa velikom pažnjom ćemo pratiti situaciju sa Evroprajdom i nadamo se da će biti pronađen način da se osigura njegovo mirno i bezbedno održavanje, navodi se za N1 iz kabineta portparolke Evropske komisije Ane Pisonero.

Iz Evropske komisije podsećaju da Evropska unija podržava jednakost i odbija svaku vrstu diskriminacije.

Evroprajd se već godinama zalaže za jednaka prava LGBTQ zajednice u celoj Evropi, dajući tako glas onima koji su zbog svoje seksualne orijentacije veoma često diskriminisani, navodi se u reakciji portparolke Evropske komisije na vest o zabrani Evroprrajda u Beogradu.

„Za Evropsku uniju su to osnovna ljudska prava, što očekujemo i da naši partneri podržavaju“, naglašava Pisonero za N1.

„Žao nam je što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Evroprajd koji je prema ranijoj odluci trebalo da se održi u septembru u Beogradu i mislimo da je potrebno detaljnije objašnjenje za ovakvu odluku“ kazali su iz Evropske komisije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je juče da će u dogovoru sa većinom članova Vlade i premijerkom, biti otkazana ili odložena Parada ponosa (Evroprajd) zakazana za septembar mesec.

„Oni (premijerka i članovi Vlade) će obrazložiti sve to u skladu sa kojim zakonom, biće otkazana ili odložena Parada ponosa zakazana za septembar mesec, ili kako se već to zove“, kazao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao i da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti