O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vesić: Sledeće godine izgradnja novog autoputa – Beograd-Zre...
17. Februar 2023. godine
Autor:RTS, Tanjug /// Foto/Izvor: MGSI/Predrag Mitić
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sledeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin - Novi Sad, što je, kako je naglasio, od velikog značaja za sve koji žive na levoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na levoj obali Dunava.


„Ovo je nova saobraćajnica koju je za narednu godinu najavio lično predsednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju. To će bitno rasteretiti saobraćaj na ‘Zrenjanincu’ i Pančevačkom mostu”, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici.

Brza saobraćajnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i zvanično će biti otvorena 31. marta, rekao je Vesić i dodao da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo.

„Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka biće završena 1. juna. Tokom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan trazitni saobraćaj moći će da bude izmešten sa Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, već je ugovoreno projektovanje poslednjeg dela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim drumsko-železničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

„Izgradnjom mosta kod Vinče, paralelno se gradi i železnička obilaznica oko Beograda, kako više ni jedan teretni železnički saobraćaj kome Beograd nije destinacija, neće morati da ulazi u grad“, izjavio je Vesić.

On je najavio i da će do početka letnje sezone biti završen novi terminal na aerodromu “Nikola Tesla”.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti