O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Politika: Izbori 23. II ili 2. III
05. Decembar 2013. godine
Beograd -- Parlamentarni izbori bi u Srbiji mogli da budu održani 23. februara ili 2. marta, istovremeno sa vanrednim izborima za Beograd, piše "Politika".
Kako navodi beogradski dnevnik pozivajući se na izvore iz vrha Srpske napredne stranke, jedan od bitnih razloga za ovo spajanje jeste želja naprednjaka da što ubedljivije pobede predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa na izborima za Skupštinu grada, ali i da kapitalizuju rast popularnosti od osnivanja vlade.

Budući da još nemaju dovoljno jakog kandidata za tako nešto, naprednjaci računaju da bi imali bolje rezultate ako budu mogli, kao u slučaju istovremenih republičkih izbora, da u prvi plan isture svoju glavnu zvezdu - Aleksandra Vučića, dodaje "Politika". 

"Prema ovim navodima, lider naprednjaka je prelomio tu odluku, ali socijalistima se još ne ide na izbore, pa je osnovno pitanje koliko je teška reč zvaničnika iz zapadnih krugova koji su u ovom trenutku bliži poziciji Ivice Dačića", piše dalje taj list. 

Socijalisti, kao drugi važan element vladajuće koalicije, radije bi da se sačekaju i redovni izbori za Skupštinu Kosova na proleće, pa kada se stabilizuje politička situacij u toj pokrajini, da eventualno krajem godine i Beograd raspiše svoje izbore. 

"Komandni" štabovi za beogradske izbore su praktično već oformljeni i oni će sigurno u svim strankama biti okosnica i za republičke izbore, navodi "Politika". 

Kako ocenjuje dnevnik, generalna proba su lokalni izbori na Voždovcu, zakazani za 15. decembar, a već po tome kako je ozbiljno shvaćena kampanja u toj beogradskoj opštini, krcatoj bilbordima sa kojih se smeše partijski prvaci, koji i neposredno, na terenu, učestvuju u ovoj kampanji, jasno je da ona prevazilazi lokalne okvire.

Izvor: B92/Politika, Tanjug
Foto: B92/Tanjug (arhiva)
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti