O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Slede nam teške reforme!
27. Januar 2014. godine
Potrebne su brže reforme, i slede nam teške reforme, a to možemo sa novim, čistim mandatom, kazao je u Utisku nedelje lider SNS Aleksandar Vučić.
Ključni motiv za ovu odluku je što već dugo vremena govorimo o atmosferi u društvu, opozicija govori da nismo dobro radili... Potrebne su brže reforme, možemo to sa novim punim mandatom...
Aleksandar Vučić
Na pitanje da li će sledeći put doći u emisiju kao premijer rekao je da to zavisi od građana Srbije.

Na građanima je da odluče da li žele brže poromene, ili su nezadovoljni ovim što smo uradili, rekao je Vučić.
"Neki kažu da želimo više vlasti, kako više vlasti kad ste govorili o diktaturi u Srbiji", kaže lider SNS.45 posto pokazuju istraživanja, ne mislim da je to realno...
"Ne možete da vladate u Srbiji i da bilo šta uradite bez čistih rezultata... Pred nama su, posle svega što smo uradili, teške reforme...Ako ljudi žele da slušaju lepe priče, u redu, neka glasaju za drugog".
"To sam rekao juče, sledi mučna i teška kampanja, jer će se svi ujediniti u borbi protiv nas, i ne mislim da je sve izvesno", rekao je na pitanje da li je pobeda SNS izvesna.
Rekao je da ne veruje u istraživanja od 45 odsto podrške građana Srbije njegovoj stranci.  
"Nije istina da smo se bilo šta dogovorili, niti ću da razgovaram sa bilo kim dok se izbori ne završe", rekao je Vučić u Utisku nedelje upitan da prokomentariše medijske natpise da je već dogovoreno da u budućoj vladi ponovo budu SNS i SPS.


Vučić je rekao da nema problema u aktuelnoj Vladi, da je nesuglasica bilo i pre godinu dana, ali da tada nisu raspisani izbori.

Lider SNS je naveo da nikad nije tvrdio da nema problema sa SPS-om, već da ne želi da govori loše o njima jer bi to bilo neukusno, ali i dodao da ima problema i u sopstvenoj stranci i u kabinetu.

"Postoje stvari koje možete da dostignete u nekom trenutku i za to je potrebna nova energija, a to će dati narod na izborima. Nisam rekao da se izbori raspisuju zato što u belom mleku ima crnih mrlja", rekao je on i dodao da je problem taj da Srbija treba da ide brže i bolje napred.

Vučić je rekao da je prelomio zbog atmosfere, jer je došlo do zasićenja kod građana ali i u vladi, kao i da je ocenjeno da izbori neće usporiti reforme.

"Razmišljao sam da li time zaustavljamo bilo koje važne procese, razgovarao sa predstavnicima MMF i Svetske banke, sa ljudima koji znaju da moramo da nastavimo dijalog u Briselu i zbog poglavlja 35 preko kojeg će biti na neki način kontrolisan dijalog u Briselu", rekao je Vučić i dodao da je ocenjeno da ti procesi neće biti zaustavljeni. 

Izvor: Alo!/B92, Agencije
Foto: Alo!
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti