O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Milutin Mrkonjić: Ne može predsednik samo da deli ordenje
19. Februar 2014. godine
Mrkonjić odbrusio Nikoliću zbog izjave njegove savetnice da je predsednik SPS Ivica Dačić običan „zabavljač“
Brani druga Dačića.. Milutin Mrkonjić
BEOGRAD - Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine!
Ovim rečima je Milutin Mrkonjić, potpredsednik socijalista, odgovorio na napade i kritike na rad njegove stranke od strane Čedomira Jovanovića, lidera LDP, koji je za predsednika SPS Ivicu Dačića rekao da je kleptoman, prevarant i simbol podmuklosti i neodgovornosti, ali i na kritike Stanislave Pak, savetnice Tomislava Nikolića, koja je Dačića nazvala zabavljačem.

- Da krenemo redom. Socijalisti, sa Ivicom Dačićem na čelu, u ovoj i prethodnoj vladi uradili su mnogo, toliko LDP i Čeda Jovanović ne mogu da urade ni za 100 godina! Njihova kritika mi ništa ne znači. To je dokaz koliko su licemerni i nemoćni. SPS se menja nabolje i ide uzlaznom linijom.To je dokaz da smo postali velika stranka.

Ali kritikuje vas i Boris Tadić, ali i kabinet predsednika Tomislava Nikolića?
- Da li to znači da je trebalo da i ja kritikujem Tadića jer je napustio stranku u kojoj je bio od osnivanja? Pripadam generaciji onih koji jednostavno ne mogu da shvate takve dramatične promene ideologije i promene politike. Dva puta je bio predsednik države. I mi smo do 2000. trpeli pritiske, pa niko nije napustio stranku, ali je Ivica spasao partiju.

Niste odgovorili za Nikolića?
- Čudi me što je Toma, koji je iskusan političar i pola svog života je posvetio politici, dozvolio svojim anonimnim saradnicima takve ispade. Ne može predsednik samo da deli ordenje.

A vi niste dobili orden?
- Meni je orden dao predsednik Milošević za zasluge u obnovi zemlje. To mi je dovoljno. A što se tiče vlade premijera Dačića, za koga kažu da je zabavljač, mogu da kažem da smo pokazali državničko iskustvo. Srbija je prvi put posle Miloševića dobila državnika, a to je nesumnjivo Ivica Dačić. Svi koji nas danas kritikuju i oni koji su nas rušili 5. oktobra, i mali Čeda, Boris Tadić i Zoran Živković, koji sad cepa vaše novine jer je to demokratija, treba da napišu jedan veliki transparent na kome piše „ Slobo, izvini za sve!“.

Zašto da se izvinjavaju?
- Pa zato što se sad potvrdilo sve o čemu je Milošević govorio. Da nije bilo socijalista, nikad od 2008. godine ne bi bili na vlasti. Ma, neću, bre, više da komentarišem izjave Čede Jovanovića, lidera male stranke, koji kad mi idemo da radimo, lumpuje po kafanama.

Pa i vi ste boem, i vi volite kafanu?
- Tačno, ali ne spavam posle pola dana, nego na posao dolazim u pola sedam. Za pet godina, koliko sam bio ministar, uvek sam prvi dolazio u vladu. Sada i Vučić to isto priča. To niko nikad nije mogao da mi prigovori.

I dalje se ne odričete Slobodana Miloševića?
- Nikad. I sad sam siguran u to. Nadam se samo da će svi oni koji su bili na Slobinoj sahrani i tad plakali doći ove godine 11. marta na njegov grob da mu odaju poštu. A oni znaju koji su, da ne navodim njihova imena.
Dok mi radimo, Čeda Jovanović lumpuje po kafanama
Mrka ga uzeo na zub... Tomislav Nikolić
Optimistično
DOBIJAMO 20 ODSTO

Koliko će po vama SPS osvojiti procenata na izborima. Istraživanja kažu da imate 13 odsto podrške?
- Nikad nisam verovao u ta istraživanja. Izbori su jedino merilo. Mnogi će se iznenaditi kad naša koalicija osvoji 20 odsto.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir/Zorana Jevtić, Marina Lopičić
Sandra Mališić
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti