O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
RATEL: Potpis na proceduru prenošenja telefonskog broja
04. Mart 2014. godine
Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) i operatori koji pružaju usluge elektronskih komunikacija putem javnih fiksnih telefonskih mreža potpisali su Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji.
To će omogućiti da korisnici fiksne telefonije u Srbij od 1. aprila prelaze iz jedne mreže u drugu uz mogućnost zadržžavanja svog broja fiksnog telefona.

Cilj potpisivanja Protokola je međusobno usaglašavanje procedura u vezi sa administrativnim pitanjima koja se mogu javiti u postupku prenosa broja, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu RATEL-a.

Protokol su potpisali direktor Republičke agencija za elektronske komunikacije i predstavnici operatora, Telekom Srbija a.d, Telenor d.o.o, Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže d.o.o, IKOM d.o.o, Invest Inženjering d.o.o, Beogrid d.o.o, Knight Development Support, JET TV.

U saopšštenju je navedeno da je od trećeg do 21. februara uspešno obavljeno testiranje komutaciono-signalizacione mreže između Telekoma Srbija i Telenora, SBB-a i Orion telekoma.

Do kraja meseca se očekuje završetak testiranja sa ostalim operatorima i početak pružanja usluge prenosa broja u fiksnim mrežama.

Izvor: Blic/Tanjug
Foto: Blic
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti