O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nikolić: Nismo čuli iskreno izvinjenje
25. Mart 2014. godine
Premijer Ivica Dačić je posle polaganja venca na spomenik dvojici pripadnika 210. bataljona veze na brdu Straževica kod Beograda rekao da Srbija mora da čuva sećanja na one koji su branili svoju zemlju, jer su to sve nedužne žrtve
BEOGRAD - Već je prošlo 15 godina.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Ivica Dačić, povodom 15 godina od napada NATO na Srbiju, juče su odali počast žrtvama bombardovanja. Predsednik Nikolić položio je venac na spomen-obeležje stradalima u bombardovanju u Varvarinu i tom prilikom je istakao da do sada „nismo čuli iskreno izvinjenje“ za to bezobzirno raketiranje mosta na verski praznik.

- Od mene ne očekujte da zaboravim šta se dešavalo za vreme agresije na Srbiju, 78 dana i noći, od 24. marta do 9. juna 1999. godine. Ni to da su vazdušne snage NATO 30. maja iste godine sa četiri projektila bombardovale most na Velikoj Moravi - rekao je Nikolić i podsetio da je tad poginulo 10 ljudi, dok je 17 teško, a više desetina lakše ranjeno.

Premijer Ivica Dačić je posle polaganja venca na spomenik dvojici pripadnika 210. bataljona veze na brdu Straževica kod Beograda rekao da Srbija mora da čuva sećanja na one koji su branili svoju zemlju, jer su to sve nedužne žrtve.
- To je bio napad obavljen bez odluke Saveta bezbednosti UN.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti