O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Preminuo Miodrag Miki Rakić
14. Maj 2014. godine
Miodrag Rakić, bivši potpredsednik Demokratske stranke i nosilac liste Nove demokratske stranke, preminuo je danas u Beogradu
Miodrag Rakić, bivši potpredsednik Demokratske stranke i nosilac liste Nove demokratske stranke, preminuo je danas posle duge i teške bolesti oko 15.35 časova na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.

Miki Rakić rođen 1975 godine gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet. U DS-u je od 1996. i obavljao je funkcije predsednika Opštinskog odbora DS Palilula, a bio je član i stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, Izvršnog odbora stranke, stalnog sastava Glavnog odbora i sekretar Predsedništva.

Od 15. skupštine DS-a, 25. novembra 2012, bio je jedan od potpredsednika stranke.Rakić je od 2003. do 2004. savetnik tadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića – koji ga je, navodno, primetio u DS-ovoj školi za političku edukaciju – a potom, od 2004. do 2012, i šef kabineta predsednika Tadića. Međutim, pažnju javnosti Rakić je privukao tek 2010. kada je posto sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i predsednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi.

Miodrag Rakić je iz Demokratske stranke (DS) izašao na svoj rođendan – 31. januara 2014.

Nova demokratska stranka saopštila je danas da je smrću Miodraga Rakića izgubila odanog prijatelja i saborca, jednog od svojih idejnih tvoraca i osnivača.

"Bio je u svim teškim godinama odani prijatelj i saborac, čija hrabrost, posvećenost budućnosti i sigurnosti građana Srbije skoro da nema uporednika.

Miodrag Rakić je otišao tiho, na svoj način, u poslednjoj velikoj borbi. Slava Mikiju Rakiću", saopšteno je iz NDS.Miodrag Rakić rođen je 31. januara 1975. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet.

Od 1996. godine bio je u Demokratskoj stranci, gde je obavljao funcije predsednika Opštinskog odbora DS Palilula, bio član stalnog sastava Gradskog odbora Beograd, Izvršnog odbora stranke, stalnog sastava Glavnog odbora i sekretar Predsedništva, a od 2012. godine i jedan od potpredsednika stranke.

Od 2003. do 2004. godine bio je savetnik tadašnjeg ministra odbrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića, a od 2004. do 2012. godine šef kabineta predsednika Tadića.

Od 2010. godine bio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i predsednik državnog Biroa za koordinaciju tajnih službi.

Početkom ove godine je sa Borisom Tadićem napustio Demokratsku stranku i bio jedan od osnivača Nove demokratske stranke. Na poslednjim parlamentarnim izborima Miodrag Rakić je bio nosilac liste Nove demokratske stranke.

Izvor: Kurir
Foto: Kurir

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti