O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Legalizacija divlje gradnje biće skoro besplatna!
30. Jun 2014. godine
Država je spremna da po simboličnim cenama legalizuje bespravno izgrađene objekte kako bi napunila kasu sa oko 100 miliona evra
BEOGRAD - Članovi radne grupe smatraju da je državi isplativija čak i besplatna legalizacija divljih objekata, a da se oni uvedu u poreski sistem zemlje. Tako bi se stvorili uslovi da država počne da naplaćuje porez na ovu imovinu jer se procenjuje da bi godišnje po osnovu ove imovine državna kasa mogla da se napuni bar sa 100 miliona evra.

- Ovako, kasa je prazna, objekti se ne ruše i porez se ne plaća - kaže jedan od članova radne grupe koji je Kuriru otkrio detalje novog zakona.

Više opcija

Kako kaže, država je spremna da gotovo po simboličnim cenama legalizuje bespravno izgrađene kvadrate kako bi se do kraja godine u poreski sistem uvelo blizu 1,5 miliona nelegalno izgrađenih objekata. Ovakav koncept figurira kod nekih članova radne grupe za izradu zakona o legalizaciji, ali on još uvek nije dobio zeleno svetlo od Vlade.
Izvor iz radne grupe dodaje da nam i standardi EU nalažu da se situacija u ovoj oblasti sredi.
- Sve nedoumice biće prevaziđene tokom leta, a na jesen bi Skupština trebalo da usvoji zakon - kaze sagovornik Kurira.

Nulta tolerancija

U Ministarstvu građevinarstva nisu želeli da komentarišu naša saznanja, ali nam je ministarka Zorana Mihajlović rekla da je cilj Vlade da se nađe način da se proces legalizacije završi do kraja godine:
- Kad tu oblast jednom uredimo, uspostavićemo nultu toleranciju na nelegalnu gradnju.Izvor: Kurir
Foto: Zorana Jeftić
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti