O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Vučić i ja nekom ozbiljno smetamo"
22. Septembar 2014. godine
Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je da on i premijer Aleksandar Vučić "nekom ozbiljno smetaju" i da neko ozbiljno pokušava da ih posvađa.
To, međutim, ne može da se desi, rekao je Nikolić gostujući u emisiji Teška reč na tv Pink.

On je dodao da od kada su u stranci njega i Vučića, u većoj ili u manjoj meri, pokušavaju da posvađaju, i da su "medijski uvek u svađi" i da su to ranije činili oni koji su shvatili da bi njih dvojica jednog dana mogla da vode zemlju.

"Postojala je ta želja od ranije da nas razdvoje. To se radi sistematski", rekao je Nikolić, povodom medijske kampanje protiv njega, i dodao da su te navodne svađe oni ponekad, sporadično i demantovali, mada nije bilo ni neke potrebe za tim.

Međutim, sada je ta "akcija" većih razmera, primetio je Nikolić i dodao da su njih dvojica o tome razgovarali.

"Stvara se utisak da smo u sukobu i ja sam toga potpuno svestan. To dolazi od ljudi bolesnih ambicija", podvukao je NIkolić.

On je dodao da ovoga časa SNS ni Vučića niko ne može da sruši.

Kako je dodao, njega može da sruši samo narod.

Prema Ustavu, dodao je, predsednik koji se ne ogreši o Ustav, taman i da radi loše, ne može da se menja, te je napad na predsednika Republike potpuno besmislen sada.

Nikolić je podsetio da je za Vučića rekao da mu je politički sin, da ga je uporedio sa svojim sinovima i da se Vučić protiv toga nije pobunio, a da on ne može ni da pomisli nešto loše nekom koga smatra sinom.

Znam koliko je Srbiji potrebno da uspe", rekao je Nikolić i istakao da ga Vučić konsultuje o svim važnim odlukama.

"U tandemu nekome ozbiljno smetamo", ponovio je predsednik.

Nikolić je rekao i da smatra da radi najbolje što može i da radi bolje od prethodnika, da ova vlada zaslužuje pomoć i da bolju vladu ne može da zamisli, zbog toga što je vodi Aleksandar Vučić.

Kako je naveo, građani možda i mogu bolju vladu da zamisle, ali on ne može.

"Ne mogu da zamislim bolju, ne personalno, ali ne mogu da zamislim čoveka koji je bolji", kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je rekao da će biti predsednik do kraja mandata, ako ga zdravlje posluži, a o narednoj kandidaturi će se dogovarati sa porodicom, Vučićem i SNS.

On je dodao i da u trenutnom odnosu snaga "niko nema šansi", i da se sada sprovodi ono što su on i Vučić mnogo godina zajedno radili i što su postavili kao program SNS.

On je dodao i da zna da je to što je Vučić rekao da bi ga podržao za predsednika - rečeno iz srca.

Komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da bi se kandidovao za predsednika Srbije, Nikolić je rekao da je Dačić uvek iskreno govorio da će da bude kandidat, ali da nikada nije rekao i da će biti predsednik.

Nikolić je objasnio da inače ne voli da se medijski eksponira i da je i došao na televiziju večeras, jer je imao potrebu da kaže šta misli i da iznese svoj stav građanima.

"Želeo sam da Srbiji iznesem stav...radim najbolje što mogu i radim bolje od svojih prethodnika. Neka o tome ceni narod, a ne novinari", rekao je predsednik.

Kako je rekao, u novinarstvu ne postoje licence za rad, pa nema ni prilike da se neko tuži pa da mu se zabrani da radi taj posao ako ga ne radi časno i kako treba, kako je to u nekim drugim profesijama.

Nikolić je dodao da ne namerava da tuži novinare i medije, jer neće "da uzima novac ni iz čijih usta", ali i da bi rado tužio kada bi znao da sud može u nekom postupku da takvom zabrani posao.

"Niti tužim, niti bilo koga plaćam, niti moji saradnici zovu redakcije i pitaju zašto neko radi to što radi, zašto sam u vestima na televizijama u 20. minutu, posle svih vesti", zakljucio je Nikolić.

Izvor: B92
Foto: Tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti