O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Olsi Rama pušten "posle pregovora"
15. Oktobar 2014. godine
Beograd, Tirana -- Brat albanskog premijera Olsi Rama pušten je i odleteo je za Tiranu, nakon što je zadržan na stadionu Partizana zbog sumnje da je dronom isprovocirao incidente.
Informacija o njegovom puštanju potvrđena je oko 2h ujutru Tanjugu u MUP-u.

Kako je ranije navela TV stanica "News24" iz Tirane, Rama je sa još trojicom Albanaca bio zadržan oko 40 minuta na stadionu Partizana, ali je zatim "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom.

Stanica se pozvala na izvore bliske premijeru Albanije Ediju Rami, a prištinska "Gazeta ekspres" je posle ponoći objavila kratku informaciju u kojoj se navodi da "uprkos izveštajima iz Srbije, Rama nije uhapšen".

Prema saznanjima B92, što su potvrdili i albanski izvori, nakon incidenata na stadionu Partizana grupa Albanaca je privedena u VIP loži, a među njima je bio i brat albanskog premijera.

Postojala je sumnja da je baš Rama upravljao dronom, što je objavio i RTS, pozivajući se na "potvrdu iz MUP-a".

Iako se nezvanično moglo čuti i da je uhapšen, poslednje informacije govore da je Rama pušten, kao i da je policiji pokazao pasoš Sjedinjenih Američkih Država.

"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom", navodi News24.

Dodaje se da je "došlo do zabune", a da su četiri osobe posle pregovora sa srpskom policjiom "puštene" i nisu uhapšene.

"Vladini izvori sugerišu da će se Olsi Rama vratiti u zemlju zajedno sa novinarskim ekipama", navodi se.

Veliki incident se dogodio u jeku nagoveštaja poboljšanja odnosa Srbije i Albanije, zbog čega je za 22. oktobar najavljena poseta Beogradu premijera Albanije Edija Rame, što bi bio prvi slučaj dolaska premijera Albanije u Srbiju u poslednjih 70 godina.

Izvor: B292
Foto: Beta, AP

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti