O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Nismo mi uboga sirotinja
02. Decembar 2014. godine
Jerusalim -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Jerusalimu da je Srbija ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi u svetu poštuju.
"Nismo mi nekakva uboga sirotinja koja ide po svetu da joj neko udeljuje milostinju. Mi smo ozbiljna zemlja koja drži do sebe i koju svi poštuju u svetu, koju poštuju ovde u Izraelu", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je sa svojim izraelskim sagovornicima razgovarao o međusobnoj saradnji, ulaganjima Izraela u Srbiju i o tome kako da naša zemlja na ozbiljniji način organizuje domaću poljoprivredu, onako kako su to, kako je rekao, Izraelci uspeli da urade, pa nemaju neiskorišćen kvadratni metar i pustinjsku zemlju su pretvorili u plodnu.

Premijer Srbije je rekao da tokom posete bilo reči o većoj zainteresovanosti izraelskih kompanija za privatizaciju srpskih firmi ne samo u agro-kompleksu, već i u mašinskoj industriji i drugim industrijskim oblastima.

"Razgovarali smo i o političkoj podršci koju mislimo da od njih možemo da dobijemo... Mi treba da budemo korektni prema njima jer oni nisu priznali Kosovo kao nezavisnu državu i mi to veoma poštujemo i cenimo. Neretko se to kod nas zaboravlja i mislim da smo tu postigli važne i ozbiljne rezultate", naveo je Vučić.

Vučić je primetio i da se u Izraelu prijateljski odnose prema Srbiji, te da je to prijateljsko okruženje i prijateljska zemlja za Srbiju i sve njene građane.

On se u Jerusalimu sastao sa ministrom spoljnih poslova Izraela Avigdorom Libermanom.

Oni su razgovarali o ekonomskoj i političkoj saradnji dve zemlje, kao i o situaciji u regionu zapadnog Balkana.

Srpski premijer zahvalio je na podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Vučić je istakao važnost što većeg prisustva izraelskih investitora u Srbiji, naročito u oblasti građevinske industrije i izgradnji velikih infrastrukturnih projekata, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Vučić će se u popodnevnim satima sastati sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom u Tel Avivu, čime završava dvodnevnu posetu Izraelu.

Izvor: B92
Foto: Tanjug
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti