O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nastavljamo dobre odnose sa Rusijom
19. Decembar 2014. godine
Izvor: Beta Moskva -- Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je na početku razgovora sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom da Srbija želi da nastavi dobre odnose sa Rusijom.

Dačić je naveo da Srbija želi da nastavi da realuzuje zajedničke projekte o kojima se razgovaralo tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra Beogradu.

Lavrov i Dačić su najavili da će razgovarati o bilateralnim pdnosima, kao i o predsedavanju Srbije OEBS-om u narednoj godini.

Lavrov je poželeo uspešno predsedavanje Srbiji, dok je Dačić kazao da je to za Srbiju "veliki izazov", imajući u vidu težinu situacije koja postoji među članicama te organizacije.

Srbija s druge strane ima mogućnost da pokaže ozbiljnost u pomoći OEBS-u u ršvanju spornih pitanja i konfliktnih situacija u Evropi, rekao je Dačić.

Dačić je izrazio nadu da će predsednici i premijeri dve zemlje narednih meseci razmotriti situaciju oko Južnog toka i energetske situacije.

Lavrov je čestitao Dačiću ponovni izbor za predsednika Socijalističke partije socijalista, i poželeo mu uspeha kako na na unutrašnjem, tako i na spoljnjem planu.

Posle razgovora, u prisustvu dva ministra, danas treba da bude potpisan sporaum o saradnji diplomatskih akademija Srbije i Rusije, a zatim će se Lavrov i Dačić obratiti novinarima.


Izvor: B92

Foto: tanjug

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti