O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vrebalov pušten iz pritvora
27. Januar 2015. godine
Novi Sad -- Član Predsedništva Demokratske stranke potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov pušten je jutros oko 4.00 iz pritvora.
Sudija u Zrenjannu procenio da nema elemenata za određivanje pritvora do 30 dana.

Nadležni tužilac tražio je da se Vrebalovu odredi pritvor do 30 dana zbog navodne mogućnosti uticaja na svedoke, ali je sudija naveo da nema elemenata za određivanje pritvora, rečeno je agenciji Beta u Demokratskoj stranci .

Vrebalov je bio priveden sinoć oko 17 sati, a ispitivali su ga u vezi sa projektom iz 2011. godine.

Reč je o projektu adaptacije dvorca Heterledi u Novom Bečeju koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan.

Vrebalov je tada bio gradonačelnik Novog Bečeja, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla.
Demokrate su saopštile da se u pritvoru još nalazi član te stranke i nekadašnji direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare da su pored Vrebalova, u istoj akciji, uhapšene još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra.

Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Prema Stefanovićevim rečima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara.

Radove je izvodila firma "Gardi", a vlasnik te firme Igor R. takođe je bio sinoć priveden i jutros je pušten.

Privedeni i pušteni su bili i Stojan S. i Zoran J, obojica iz firme IBS koja je tada vršila nadzor na radovima.

Izvor: B92
Foto: Tanjug
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti