O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Gašić nije dostavio dokumenta"
12. Februar 2015. godine
Beograd -- Ombudsman Saša Janković rekao je za “Blic” da je od ministra odbrane dobio odgovore na esejistički način bez ijednog dokumenta.
Zaštitnik građana Janković je od Ministarstva odbrane i ministra Bratislava Gašića tražio dokumentaciju u vezi sa incidentom tokom Parade ponosa, kada je pretučen premijerov brat Andrej Vučić.

"Ono što je ministar Gašić trebalo da uradi jeste da mi uz odgovore dostavi i dokumentaciju u vezi sa njima. Primera radi, ako je postojao nekakav zadatak, o tome mora da postoji i nekakav dokument, plan zadatka, ko je izdao naredbu. Međutim, ministar je na jedan esejističi način odgovorio na postavljena pitanja, bez i jednog jedinog dokumenta", rekao je Janković.

On je naveo da je već počeo s analizom odgovora koje je dobio i da će to potrajati nekoliko dana, nakon čega će obavestiti javnost.

Gašić je ranije izjavio da će zaštitniku građana "u zakonskom roku biti dostavljeni odgovori na pitanja koja je postavio Ministarstvu odbrane", ali samo "gde nisu vezana za Republičko javno tužilaštvo".

Ministar je, navodi "Blic", kazao i da je celokupnu dokumentaciju u vezi s incidentom dostavio Tužilaštvu, koje treba da odluči da li je može dobiti i ombudsman.

Izvor: B92
Foto: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti