O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Niče promenada u BG na vodi
10. Jun 2015. godine
Izgradnja prve dve zgrade u "Beogradu na vodi" trebalo bi da počne krajem leta, uverava gradonačelnik Beograda.
Već sledeće nedelje počeće da se gradi šetalište, koje će biti uvertira u ovaj projekat. B92 proverava kako se priprema teren, a iz kompanije Igl hils, koja je investitor, poručuju da je interesovanje za projekat veliko.

Na ovom mestu početkom septembra trebalo bi da počne gradnja prve zgrade u projektu Beograd na vodi. Raščišćavanje terena traje skoro godinu dana, srušeno je 212 objekata, ostalo je da se ukloni još tridesetak.

I dok su pripreme u završnoj fazi građani su nepoverljivi, koliko nas košta spuštanje Beograda na reku.

“Celokupno finansiranje novac izdvaja investitor, naša obaveza je infrastruktura, ali ne u okviru samog područja već do same granice parcele, to je izgradnja toplovoda, gasovoda...”, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

I dok obilazi radove, gradonačelnik prestonice otkriva za B92 da će sledeće nedelje početi izgradnja promenade na prostoru Beograda na vodi koja ce biti završena početkom avgusta. Za nekoliko dana počinje i rekonstrukcija Hercegovačke ulice. Do sada je raseljena 91 porodica.

“Valjda ovih dana očekujem preseljenje, ja sam dobila stan ali nisam se odeslila, nešto sam i bolesna”, kaže Mirjana Šojić.

Uklonjeno je i nekoliko desetina brodova iz Save, a u toku je čišćenje prostora od mina ostalih iz Drugog svetskog rata.

“Svakodnevno nam se javljaju zainteresovani kupci, kojih do sada ima više hiljada. Većini se dopada što će Beograd na vodi biti izgrađen u starom delu grada, na obali reke. Prvo će, u okviru kompleksa „BW Residences“, biti izgrađene dve stambene zgrade od po 20 spratova. Pored modernih jednosobnih, dvosobnih, trosobnih i četvorosobnih stanova, ovaj kompleks će obuhvati i zelene površine, otvorene vrtove, igrališta za decu, bazen i prostor za rekreaciju i odmor”, kažu iz Igl Hilsa.

Još se ne zna koliko će koštati stanovi u Beogradu na vodi. Ipak, gradonačelniku to nije najvažnije u ovom trenutku.

“Radi se o projektu koji će obezbediti hiljade radnih mesta, zaposliti građevinsku industriju, ovo je prilika da privučemo investitore i obezebedimo našim ljudima radna mesta”, kaže gradonačelnik.

Krajem leta počinje gradnja prve faze Beograda na vodi, a da bi se prešlo na ll i lll moraće da se izmesti železnička stanica i završi Prokop.

To bi moglo da bude završeno početkom 2019.godine

Izvor: B92
Foto: beograd.rs

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti