O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Knez Mihailova propada, a para nema
09. Septembar 2015. godine
Granitne ploče u glavnoj gradskoj pešačkoj štrafti sada su u izuzetno lošem stanju. Popravka je obustavljena zbog pribavljanja resursa.
Glavna pešačka zona Beograda postala je - zona opasnosti. Uprkos tome što su pojedine oštećene granitne ploče u Knez Mihailovoj zamenjene pre nešto više od dva meseca, rezultati su izostali, jer sugrađani i dalje "lome" noge, pišu Večernje novosti.

Gotovo na svakih nekoliko metara skladno poređanih ploča sledi po jedna koja štrči, a neretko i čitava gomila izdignutih ili polomljenih kocaka. Na nekim mestima zamenjuju ih rupe, na drugim, pak, samo ulegnuća.

Da su radovi započeti pa zaustavljeni potvrđuju i u "Beograd putu".

“Naše ekipe su otpočele radove na popravci granitnih ploča u Knez Mihailovoj ulici. Oni su, međutim, trenutno obustavljeni zbog pribavljanja resursa, a u planu je da budu nastavljeni i završeni u 2015. godini”, rekli su iz ovog preduzeća.

Dok se deo Vuka Karadžića, koji preseca glavnu prestoničku ulicu, uveliko radi, sugrađani u čudu posmatraju deonicu kod galerije Srpske akademije nauke i umetnosti, koja propada.

“Zar je moguće da niko ne planira da sanira ove kocke?”, pita se gospođa čija je noga zapela za jednu od njih. “Umalo da se polomim. Ovo nije dopustivo, ipak kroz Knez Mihailovu prolaze desetine hiljada ljudi dnevno”, kaže ona.

Nije samo Knez Mihailova "problematična" za pešačenje, već je takav slučaj i sa stepenicama u većini podzemnih prolaza u centru prestonice. Uostalom, slika onih koje spajaju Zeleni venac i Prizrensku ulicu sve govori. Da stvar bude još gora, sve je još pre nedelju dana prijavljeno nadležnim službama, ali reakcije nema.

Izvor: B92
Foto: Thinkstock.com
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti