O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Pre ću otići iz vlade nego da kvarim s Nemačkom
15. Oktobar 2015. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi pre napustio vladu, nego da pokvari prijateljstvo s Nemačkom.
Vučić je za današnje izdanje lista Kurir naglasio da neće odustati od evropskog puta, ali i da neće dopustiti da se Srbija ucenjuje.

"Pre ću otići iz Vlade Srbije, nego da pokvarim prijateljstvo sa Nemačkom", kratko je rekao Vučić za list, povodom navoda da je Nemačka uložila amandman na platformu o poglavlju 35 kojim se od Srbije traži da ukine svoje institucije na Kosovu i umesto administrativnih linija postavi granice.

Vučić će povodom platforme za poglavlje 35, ali i zahteva Kosova za članstvo u Unesko danas razgovarati sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem i drugim crkvenim velikodostojnicima. Sastanku će prisustvovati i ministri pravde, unutrašnjih i spoljnih poslova.

Premijer Srbije na tu temu juče je obavio konsultacije sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem.

Ambasador Nemačke u Beogradu Aksel Ditman rekao je juče za B92 da Nemačka ne traži od Srbije priznanje Kosova, kao uslov za otvaranje pregovaračkih poglavlja.

"Poznato je da se Nemačka unutar Evropske unije zalaže da, između ostalog, poglavlje 35 u pregovorima Srbije o članstvu u Evropskoj uniji bude otvoreno sada. Neosnovane su izjave da EU ili Nemačka od Srbije u tom kontekstu traži priznavanje Kosova. Nema dodatnih uslova", kazao je Ditman za B92.

Foto: Tanjug, arhiva
Uzvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti