O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U Parizu povređeno 14 Srba, evo i kako
16. Novembar 2015. godine
U terorističkom masakru u Parizu povređeno je 14 državljana Srbije, navodi RTS. Od njih je sedmoro teže povređeno, kaže za Mondo ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić. Svi su povređeni kod fudbalskog stadiona, navodi ambasador
Povrede koje su zadobili su od šrafova, eksera i kuglica.

Teže su povređene četiri žene i tri muškarca, Ljiljana Atanasković Pavlović, Snežana Mitrović, Indira Radosavljević, Tina Burić, kao i Aco Pavlović, Rade Vasić i Vladan Popović.

Ambasador Ristić je naveo da su oni zbrinuti u četiri bolnice.

"Najteže je povređena Ljiljana Atanasković Pavlović i ona je životno ugrožena. Nismo znali gde je ona jer je toliko teško povređena da nije mogla da govori kada su je prebacili u bolnicu niti da objasni šta se dogodilo. Posle nje, najteže povrede je zadobio njen suprug Aco Pavlović", rekao je Ristić.

"Posetio sam ih u bolnici i razgovarao sa doktorima koji su mi preneli ove informacije", rekao je ambasador za Mondo.

Ristić je dodao da je svih sedmoro bilo u jednoj grupi i da su svi zadobili povrede od metalnog punjenja eksplozivne naprave, odnosno od šrafova, eksera i metalnih kuglica.

"Niko od njih ne može tačno da opiše šta se tačno dogodilo, ali najverovatnije je reč o bombašu samoubici", rekao je Ristić.

Ambasador Srbije je objasnio da je dvoje iz grupe prodavalo suvenire kod stadiona, dok su ostali njihovi rođaci i prijatelji koji su došli da im pomognu.

Na stadionu je igrana prijateljska fudbalska utakmica između Francuske i Nemačke.

Ristić je, upitan gde je on bio kada se dogodio teroristički napad na više mesta u Parizu odgovorio da, srećom, te večeri nije imao službenih obaveza, pa je ostao kod kuće.

"Živim u 16. arondismanu na mestu koje je udaljeno pet, šest kilometara od eksplozije. Ništa nisam primetio niti čuo, kasnije sam na televiziji video šta se dogodilo", rekao je Ristić.
Istakao je da su ostali povređeni operisani, oporavljaju se i da niko osim Ljiljane Atanasković Pavlović nije životno ugrožen.

Izvor: Mondo
Foto: AP
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti