O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ambasadorka Srbije u ZG odbila "uvredljivu notu" Hrvatske
29. Jul 2016. godine
Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić odbila je, zbog uvredljivog sadržaja, da primi notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske
Šef srpske diplomatije u tehničkom mandatu Ivica Dačić rekao je novinarima u Beogradu da je Srbija povodom incidenata juče u Srbu i brojnih drugih koji su eskalirali u Hrvatskoj, uručila protesnu notu Hrvatskoj.

"S druge strane, iako Srbija ništa ne čini čime bi izazivala reakciju Hrvatske, hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo našu ambasadorku da joj uruči notu, a naša ambasadorka je odbila da primi notu zbog ne samo uvredljivog sadržaja, već i zbog same uvrede za celu Srbiju", rekao je Dačić .

On je rekao da Srbija nikoga ne provocira, i da reaguje na ono što se dešava u Hrvatskoj, i na sve presude koje vode ka rehabilitaciji fašističke, ustaške NDH.

Dačić je ukazao da će Srbija nastaviti politiku razvoja dobrosusedskih odnosa, ali i štititi svoje nacionalne i državne interese.

"Za Nemce je Hitler simbol zla, a jedino u Hrvatskoj se fašiička tvorevina NDH i njen duhovnik Stepinac proglašavaju za heroje, mučenike i svece", rekao je Dačić, posle promocije knjige o britanskom ratnom premijeru Vinstonu Čerčilu.

Srbija je Hrvatskoj uputila protestnu notu i zbog poništavanja presude protiv kardinala Alojzija Stepnica, nakon čega je usledila oštra reakcija iz Hrvatske.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je da protestna nota Srbije zbog poništavanja presude kardinalu Alojziju Stepincu predstavlja jeftin napad.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti