O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šutanovac je za "Blic", odgovarajući na pitanje koji su najveći izazovi za njega kao novog lidera DS, rekao da se stranka nalazi u finansijskom kolapsu i da organi stranke ne funkcionišu.

"Moramo da sredimo stanje u kući, a onda ćemo izaći sa jasnim politikama. Fokus stavljam na motivisanje omladine, žena, odbora...", kaže Šutanovac.

"Srbija je zemlja u kojoj se plate progresivno oporezuju, a dobit fiksno. Mi kao socijaldemokrate to moramo da menjamo. Zakon o unutrašnjim poslovima, po kojem policajac dobija otkaz ako tužilac podigne optužnicu protiv njega, bez poštovanja prezumpcije nevinosti, treba da se menja. Zakon o radu, minuli rad mora da se vrati zaposlenima.", navodi on.

Kako dodaje, DS će se fokusirati na one zakone koji mogu da pomognu da se u Srbiji bolje živi.

Ostavka Bojana Pajtića i njegovo obrazloženje dosta su ga, kaže, iznenadili.

"Nisam to očekivao od čoveka koji sve vreme potencira elitizam i džentlmenski odnos. Ali njegovo pravo", kaže Šutanovac.

Na pitanje ko mu je od lidera drugih stranaka čestitao pobedu, odgovara da su to učinili Dušan Petrović, Nenad Čanak, Rasim Ljajić, Dragan Maković Palma, Ivica Dačić, kao i više ljudi iz SDS, neki iz LDP-a.

Na pitanje da li mu je Tadić čestitao odgovara:

"Ne, ali iskreno, očekivao sam. Ipak se znamo 20 godina".

Na pitanje da li bi Saša Janković bio dobar zajednički kandidat opozicije na predsedničkim izborima, odgovara da misli da ispunjava uslove ali da nije jedini.

Šutanovac je dodao i da nije razmišljao da se lično kandiduje na predsedničkim izborima.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti