O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Pratili su Đukanovića, zaplenjeni novac i uniforme
25. Oktobar 2016. godine
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su i u Beogradu uhapšena "neka lica" povezana sa događajima u Crnoj Gori i da su zaplenjeni novac i uniforme.
On tu ističe da je Đukanović praćen “najsavremenijm uređajima“. Vučić je potom rekao da “onaj ko misli da će Srbija na bilo koji način da učestvuje u nekom zločinu taj se grdno prevario“.

“Nisam mogao da pristanem da prećutim ovo, nisam mogao da prećutim davanje operativnih podataka stranim obaveštajnim agencijama. Nije mi važna cena koju ćemo da platimo. Ovo nijedna mala zemlja do sada nije uradila. Nijedna. Ovo mogu samo veliki. Ne kažem da smo mi veliki, ali možemo da budemo veliki po poštovanju zakona i ponašanju“, ističe premijer.

On navodi da je to što je smeo da kaže, da država ima mnogo više podataka među kojima su direktna priznanja, fotografije i snimci o svemu o čemu je pričao.

“Da budem neko ko će učestvovati u ponovljenom slučaju Bagzi... Taj film nećete gledati“, kaže Vučić.

“Ne dam im da uzimaju operativne obrade UKP-a, ja im ne dam. Videćete šta će da se zbiva narednih meseci. Za razliku od drugih ja ostajem ovde i ne idem nigde. Suština je u tome da neki ljudi ne mogu da poštuju male slobodarske narode i samo razmišljaju kako će ovo da sprovedu u delo. Ne pravim prevelike razlike među velikima. To što jedni... Nije važno“, rekao je Vučić.

Na početku konferencije za medije premijer je istakao da je zadovoljan rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodna tri meseca.

To, kako kaže, može da se primeti i na ulici.

"Cena droge raste, to znači da su kriminalci pod pritiskom. Kada pada, to znači da mogu neometano da deluju i da imaju dogovore sa bezbednosnim strukturama. Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu do kraja godine kada to budu najmanje očekivali. Oni koji budu koristili drogu moraće da je plaćaju više“, kaže Vučić.

Osim toga, kako navodi, zadovoljan je i borbom protiv šverca cigareta, a time su zadovoljni i legalni proizvođači duvana.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti