O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
S Indijom milijarda i zajedno u Rusiju
11. Januar 2017. godine
Premijer Aleksandar Vučić veruje da tgovinska razmena sa Indijom, koja je sada 130 miliona dolara, može da dostigne i čitavu milijardu za pet do sedam godina.
Vučić je novinarima, nakon sastanka sa kolegom Narendrom Modijem, rekao da je taj sastanak velika čast i za Srbiju i za njega lično, te da su imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svetu.

"Ali mnogo je važnije da smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina."

"Za to je potrebno mnogo više da radimo" rekao je premijer Srbije.

Kako je rekao, od ove godine će raditi mešoviti Komitet, koji zbog naše nespremnosti nije formiran u 2016. godini.

"Razgovarali smo o poljoprivredi, od semenske prozivodnje do prerade, zdravstvu, o vojnoj namenskoj industriji, gde postoji više mogućih tipova saradnje naše države sa njihovim privatnim kompanijama, naših kompanija sa njihovim, na mnogo načina", rekao je Vučić i dodao da se razgovaralo i o zajedničkom izlasku na tržište sa Ruskom Federacijom.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti