O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Janković: Pobedi Vučić i možemo da ukinemo državu
10. Mart 2017. godine
Saša Janković izrazio je uverenje da će pobediti na aprilskim predsedničkim izborima u Srbiji.
On je najavio da će obezbediti vladavinu prava, nezavisne institucije, socijalnu pravdu i poštovanje ljudskih prava.

On je za Radio televiziju Srbije rekao i da, u slučaju pobede kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, i "formalno možemo da ukinemo državu i uvedemo dinastiju" u kojoj se jedan čovek pita o svemu.

Po njegovim rečima, takav poredak je već sada uveden, ali bi Vučićevom pobedom na predsedničkim izborima to bilo i formalno urađeno.

Upitan o drugom krugu predsedničkih izbora, Janković je odgovorio da s jedne strane vide sebe, a s druge Vučića i predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

"S jedne strane vidim moju malenkost, a s druge strane Vučića i Šešelja" rekao je on, dodavši da građani treba da znaju da će se on kao predsednik Srbije sprovoditi stvarnu politiku mira i stabilnosti a ne "pospešivanje sukoba".

Janković je ocenio i da će posle pobede na predsedničkim izborima, uprkos "nefer uslovima", i posle Vučićevog poraza, u Srbiji doći do ozbiljnih političkih promena.

"Ovo je toliko nemoguća misija i nefer borba da ću pobedi.... to , negde iz stomaka osećaju i građani", rekao je on.

Janković je odbacio navode da je on predsednički kandidat "kruga dvojke" - najstrožeg centra Beograda, a tu tvrdnju je nazvao "još jednom od manipulacija vlasti".

"Češće idem u Prijepolje, Priboj i Loznicu nego u 'krug dvojke'.., a to je još jedna od manilapucija vlasti koja potcenjuje ljude i koja misli da ucenama i lažima može da im zatvori i oči i uši", rekao je on.

Janković je rekao i da će biti predsednik svih građana, a ne stranaka, i da oni koji budu glasali za njega, neće imati više prava od ostalih.

Janković je istakao da insistira na nepartijskom karakteru funkcije šefa države, i da će tako raditi kao predsednik Srbije.

"Predsednik ne može da kaže: 'Ja imam stranku i radiću kako stranka kaže', ...već mora da vodi državu u interesu svih građana koji moraju da znaju sva svoja prava", rekao je on.

Janković je naglasio i da predsednik Republike treba da izražava državno jedinstvo i da mora da bude pođednako blizak svim legitimnim poltičkim opcijama.

"Zalagaću se za državu u kojoj će državni organi raditi u skladu sa zakonima i Ustavom .. ako je sud nezavisan. niko ne može da radi u njegovo ime, ako je zaštitnik građana nezavisan, niko ne može da radi u njegovo ime...", objasnio je on.

Janković je naglasio da je Srbiji potreban takav poredak u kojem će se zakoni pođednako odnositi na sve, "i po danu i po noći, i u Beogradu i u Čačku".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti