O namaUsluge
Projekti
RubrikeKontakt

Neizvesna prošlost Tajmlajn 1991-2015
Osvajanje Beograda
Stanje ljudskih prava
Kit u Beogradu
Hronologija prve strane
Hronologija događaja
Biografije ličnosti
Glasonoše
Monitoring
Bankarski arhiv
Pravosudni arhiv
Evropske integracije
Wikinews

Bankarski arhiv

Medijski arhiv Ebart je tokom višegodišnjeg projekta (2006-2010) pratio dešavanja iz oblasti bankarstva i finansija u Srbiji. Kako se ovim pitanjem ne bave samo banke i finansijske institucije nego i mediji, veliki broj institucija i organizacija, ali i pojedinci koji bi želeli da dobiju što potpunije i jasnije informacije, Ebart je kroz poseban servis svojim korisnicima pružao uvid u sva relevantna dešavanja na ovom polju.
Proces tranzicije ne svodi se samo na promenu tipa vlasništva – ekonomske i političke promene zahtevaju novi sistem i metodologiju informisanja i analiza. Zato je Ebart kroz navedeni servis omogućio jednostavan i brz pregled, ali i analize, onoga što se piše štampi na ovu temu. Bankarski arhiv je obuhvatao informacije o: poslovanju banaka, berze, osiguravajućih i revizorskih kompanija, zakonima i propisima iz oblasti monetarne i fiskalne politike i markoekonomskim tendencijama. Istovremeno, korisnici su mogli da vide i koje su institucije iz ove oblasti najprisutnije, u kojim se novinama kako i o čemu najviše pisalo, koje ličnosti su davale najviše izjava. Arhiv je bio dostupan preko web-sajta arhiv.rs sa mogućnošću pretrage cele baze, uključujući i full-text pretragu.

U okviru ovog servisa svakog meseca izrađivane su posebne analize ne samo o ukupnom prisustvu tema i institucija u medijima, nego i o ulaganjima u reklamu preko zakupljenog oglasnog prostora kao i nedeljni pregled važnijih ekonomskih događaja.

Projekat je uspešno sproveden i okončan krajem marta 2010. godine.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti