O namaUsluge
Projekti
RubrikeKontakt

Neizvesna prošlost Tajmlajn 1991-2015
Osvajanje Beograda
Stanje ljudskih prava
Kit u Beogradu
Hronologija prve strane
Hronologija događaja
Biografije ličnosti
Glasonoše
Monitoring
Bankarski arhiv
Pravosudni arhiv
Evropske integracije
Wikinews

Osvajanje Beograda

TINEJDžERI OSVAJAJU BEOGRAD, BEOGRAD OSVAJA TINEJDžERE!

OSVAJANjE BEOGRADA! je projekat otpočinjanja saradnje između mladih i kulture njihovog grada. Tinejdžeri dobijaju priliku da realizuju aktivnosti koje su ”njihove” i programe koje smatraju važnim i dobrim za zajednicu.
Projekat obuhvata različite programe:

KCBič


od 20. do 31. avgusta / Programi radionica, akcija i koncerata koje organizuju srdenjoškolci

Na prostoru Plaže, i u prostorijama Kulturnog centra Beograd, u periodu od 20. do 31. avgusta 2013. održavaće se serija uzbudljivih programi za beogradske tinejdžere i tinejdžerke. Reč je susretima i radionicama sa poznatim umetnicima, koncertima profesionalnih muzičara i srednjoškolskih bendova, zajedničkom istraživanju različitih mogućnosti izražavanja i kreativnosti. Plaža kod KCB-a sve vreme će biti mesto susreta i ukrštanja za mlade, ali i starije Beograđane. Na taj će način Beograd početi da otkriva ono što je generacijski različito i drukčije, otvorenost i duhovitost koji predstavljaju pravu tradiciju ovog grada. Biće obezbeđen kvalitetan bežični internet.

Svi programi su besplatni!

Junak/Junakinja u kraju


avgust – decembar / Konkurs je otvoren od 20. avgusta do 22. septembra 2013. i namenjen je mladima od 14 do 19 godina koji žele da urade nešto za sebe i svoje okruženje.

Okupacija DOB-a


Mladi „okupiraju“ Dom omladine svojim idejama i programima.

U preuređenom, za ovu priliku, DOB-u održavaće se raznovrsne radionice, pozorišni, filmski i muzički programi, takmičenja... DOB će biti mesto okupljanja mladih ljudi koji žele da saznaju nove stvari vezane za internet i nove medije, da nauče kako se prave nove aplikacija, kao i da razviju različite veštine – od pravljenja stripa do fotografija. Sve radionice i programi biće besplatni.

U prostoru DOB-a biće obezbeđen kvalitetan bežični internet. 

Na gajbi kod Andića


U saradnji sa Muzejom grada, zaista predstavlja ulazak u stan Ive Andrića. 

U ovom prostoru će tinejdžeri i tinejdžerke ne samo da se upoznaju sa nameštajem i rasporedom prostorija nego i sa onim šta je radio/pisao Ivo Andrić. Domaćini u tom upoznavanju biće poznati sportisti i sportistkinje. Uz pomoć novih medija biće moguće da se ova poseta pretvori u jedno stalnije druženje i prijateljstvo sa književnošću.

Remiks 


septembar – oktobar

Neobične aktivnosti, susreti i događaji u muzejskim prostorima i oko njih.

Reč je događanjima i pojavama koje će se odigravati u prostoru i dvorištu Pedagoškog muzeja u Uzun Mirkovoj, tačno preko puta Kalemegdana. Tinejdžeri i tinejdžerke će uz pomoć znalaca, takođe mladih ljudi, proći kroz uzbudljive radionice koje će ih naučiti ne samo šta su muzeji i čemu služe nego i da sami postanu kolekcionari i otkrivači sopstvene istorije. U okviru ovog projekta i sam Pedagoški će doživeti određene izmene dok će se u njegovom dvorištu održavati takmičenje srednjoškolskih bendova. 

Kako biti turista u sopstvenom gradu


Postavljanje QR kodova, septembar – decembar

Obeležavanje gradskih mesta zbog njihove istorije, značaja i simbolike. Da je naš grad loše obeležen i da se u njegovoj prošlosti i pričama loše snalazimo stara je istina. Po prvi put će se zajedno sa studentima FON-a i Filološkog fakulteta, srednjoškolci učestvovagi u obeležavanju svoga grada. U početku će biti obeležena mesta (spomenici i zgrade) od posebnog istorijskog i kulturnog značaja za Beograd, a kasnije i mesta i prostori koji su značajni i važni za mlade generacije.

(Ne)Zvani gosti


Program u četiri srednje škole u Beogradu, septembar – decembar 

Ispunjavanje prostora škola programima koji ne samo da iznenađuju nego i ispunjavaju dušu. Ovaj program predstavlja malu tajnu za srednjoškolce. U koju će školu da hrupe nezvani gosti u likovima poznatih glumaca, muzičara, pisaca..? Oni će zajedno sa mladima da organizuju posebne časove na kojima će se desiti nešto potpuno drukčije.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti